Můj římský hrnec
Od Vánoc 2010 jsem hrdou majitelkou hliněného neglazovaného římského hrnce. Naše rodina si moc oblíbila jídla v něm připravená. Maso je křehoučké, vše je plné šťávy, zelenina si zachová své barvy, …
O římský hrnec je třeba se i patřičně starat, protože nepatří k běžnému nádobí. Manipulujeme s ním opatrně, studený před vařením namáčíme čtvrt hodiny ve studené vodě, aby „natáhl“ do stěn vlhkost. Římský hrnec se syrovými potravinami vkládáme do studené trouby a následně pomalu troubu rozehříváme. Do rozpáleného hrnce pak nesmíme přilít studenou tekutinu, hrnci vadí rychlé změny teploty!
Složitější postup se ale vyplatí. Pokrm připravený v římském hrnci je jedinečný!
2 COMMENTS
Také bych ráda byla majitelkou římského hrnce, marně ovšem sháním uvnitř neglazovaný – poradíte kde sehnat?
Zdravím, římský hrnec (TOSCANA 36 cm) mi manžel objednal ze stránek hrnce.cz. Máte štěstí, teď je za akční cenu 🙂
Římský hrnec TOSCANA-zde